søndag 16. januar 2011

Hvordan legge på seg med proteinpulver?


Hvordan kan du legge på deg med proteinpulver?

Trening + proteinpulver = sant. Noe som betyr at du må trene for at proteinpulveret skal ta skikkelig form når du bruker det. Dessverre er det ikke slik at det er "bare bare" å gå opp i vekt - du må faktisk jobbe veldig mye for det. Selv om du bruker proteinpulver.

det handler bare om å presse i seg mat fra morgen til kveld, og pass på at du aldri går sulten. Det er faktisk det dummeste du kan gjøre om du skal opp i vekt.

. Tviler på at du spiser mye og jevnt. Vil påstå at jeg vet endel om dette da jeg ikke trente før og var en sånn person som kunne spise alt mulig uten å legge på meg. Realiteten var en helt annen, spiste knapt når jeg satt foran PCen i timesvis og det er det ikke rart at det går bra å spise to burgere til middag.

Nå trener jeg 5-6 ganger i uka og spiser jevnt og bra. Har gått stabilt opp i vekt. Det jeg er gjort er å spise jevnt, proteinshake og masse vektløfting.

Skriv ned hva du spiser på en uke så vil du nok se at det ikker er like mange kalorier som du tror. Man skal spise sinnssykt mye for å legge på seg hvis man har forbrenningen i orden.

Kjøpt proteinpulver, men hvordan skal jeg trene..?


Greit nok - proteinpulver er kjøpt inn på internett, og du er nå i gang med å begynne planleggingsprosessen på hvordan du skal trene. Ikke alle har like gode forutsetninger for å begynne å trene som andre, men de aller fleste klarer naturligvis å motivere seg til et par treningsøkter i uken.

Regel nummer 1:

Ta proteinpulver før og etter trening - hver gang.

Regel nummer 2:

Heller for mye enn for lite proteinpulver.

Min første reaksjon er at det er voldsomt mange øvelser. Kjører selv 2-splitt med 6 øvelser per økt, for det meste 7x4. Personlig synes jeg at øktene blir for lange hvis de overstiger én time(noe jeg tipper din gjør), men folk er forskjellige. Mener også å ha hørt at nedgang i effektivitet og utbytte øker radikalt jo lengre man trener tung styrke over én time, men har ikke noen kilder på dette, så du trenger ikke å ta det for god fisk.

Vektene synes jeg ikke du skal ha noen fasit på, der finner du fort ut hvor landet ligger. Det er viktig å pushe kroppen for å lure den til å bygge, og da passer det dårlig med rigide rutiner for hvor mange kilo man skal ha på stanga. Selv pleier jeg som oftest å prøve å få til at jeg akkurat klarer det siste settet med et nødskrik. Da har jeg truffet innertier med vekta. Failures legges inn litt etter egen form og når man vet at det blir et par dager restitusjon i etterkant.

Vil også anbefale å kutte et par øvelser og fokusere mer på markløft/knebøy. Jeg ser du har de med i planen, men kjør inn disse på hver treningsdag, annenhver gang med flere sett(altså f.eks. markløft 7x5/6 på mandag og torsdag, knebøy 7x5/6 på tirsdag og fredag), og jeg kan nesten garantere at resultatene vil bli vesentlig bedre. Samtidig må du huske å få nok restitusjon. For min egen del har jeg hatt voldsomt mye større fremgang etter at jeg gikk fra å trene styrke 5 ganger i uken uten markløft/knebøy, til 3 ganger i uken med markløft/knebøy. Eirik Sandvik, en fyr med ganske god peiling, har forresten skrevet et par fine artikler om markløft på iform.no som det kan være verdt å ta en titt på.

Kjøp deg et proteinpulver hos Gymgrossisten.

Tips og triks til proteinpulver




Alle har jo forskjellige tanker når det kommer til proteinpulver og trening. Men det som gjelder er å få kjøpt riktig proteinpulver - ikke nødvendigvis sette treningen så sabla seriøst. Dette gjelder dog kun om man faktisk heller innpå proteinpulver hver dag - for det er akkurat det som skal til.

Tips og triks til bruk av proteinpulver:

1. Drikk det hver dag.
2. Bland det ut med melk eller vann.
3. Kjøp det på internett - proteinpulver kjøpt på internett er alltid best.
4. Kjøp et proteinpulver med smak - det har alt å si.

Grunnen til at jeg nevner bodybuilding.com er ikke for bestilling, men for å lese om produktene, samt sjekke ut reviews.

Og som jeg har nevnt tidligere så vil jeg anbefale Nutrisport 90+ fremfor proteinfabrikken sin Whey Protein om du er interessert i og få mest protein per dosering, minst karbo og mest for pengene.

Jo mer protein og mindre karbo det er jo mer dritt smaker det, derfor protein barer ikke er så vond smakende grunnet 40-60% karbo.

Ikke glem at kroppen er mest mottakelig for protein umiddelbart rett etter treningsøkt.

Pulverisert proteintilskudd kan ofte være bedre om du tilsetter melk i stedefor vann.

lørdag 15. januar 2011

Proteinpulveret som jeg anbefaler



Personlig så har jeg blitt en veldig stor fan av Gaspari Nutrition sine produkter. Og har hørt ganske mye positivt om REAL MASS fra Gaspari Nutrition når det kommer til gaining.
Proteinpulveret som jeg anbefaler er i hvert fall REAL Mass.

Det meste du får tak i Norge er som regelt ikke like effektivt som det du får i for eks. Sverige. Med tanke på restriksjoner her i Norge. Slik som jeg brukte noe som het Mitotropin fra GN som ikke er lov i Norge grunnet koffein og taurin innholdet.

Og om du vil gå opp i vekt så må du ikke glemme at det viktigste er hva du spiser. Du må ha et kalorioverskudd og du må spise mer enn vanlig. Ting jeg kan anbefale og spise er: havregryn, poteter, ris, pasta, kylling, fisk også eventuelt en protein shake til et mellom måltid. Ikke glem at du bør ha i deg 1,5-2,5g protein x din kroppsvekt.

Om du driver med skole og trening så holder 2g x din kroppsvekt, men om du driver med hard fysisk arbeid som snekker eller noe lignende fysisk arbeid som krever litt i tillegg til at du trener så ville jeg nok tatt 2,5g x din kroppsvekt.

Og når det kommer til kreatin biten så kan jeg si at jeg har brukt kreatin i mange år selv, grunnet den dokumenterte effekten, men personlig så kan jeg si at jeg ikke føler noe spesielt effekt av det. Der imot en energi booster som Horsepower/No-Xplode eller best av alt No-Shotgun gir deg en boost som nesten føles ut som en rus. Men dette er da noe du må kjøpe i Sverige eller bestille over nettet (bestilling over nettet kan føre til at den blir tatt i tollen).

Doping og bivirkninger




Steroider som for eks. Sustanon 250 setter du i rumpeballen med sprøyte og fører til økt testosteron i testiklene, noe som vil øke muskelbyggingen drastisk, men ikke bare øker steroider muskelbyggingen men også forbrenningen. Derfor vil du få drømmekropp på kort tid.

Men de værste bivirkningene fra steroider kommer først når du slutter med en kur. For la oss si du har 15% testosteron til vanlig når du da tar en steroide kur vil testosterone stige til for eks. 80-90% men når du da slutter, så vil de gå så langt ned som til 1-4% altså kroppen forbrenner nesten ingenting. Så om du ikke har lyst på mage i etterkant er du avhengig av og spise sunt og holde treningen gående.


Men nok om steroide prat. No-Xplode har ingredienser som blandt annet koffein og taurin + mer. Taurin er jo et av stoffene som er veldig populært i energi drikker som for eksempel Red Bull. Og koffein vet de fleste hva gjør.

Grunnen til at taurin blir brukt er fordi det har en effekt ved og øke blodnivået i kroppen din, dette fører til at musklene får lettere oksygen tilførsel i tillegg til at det skal motvirke muskeltretthet = mer utholdenhet.

Taurin skal også virke positivt ved og motvirke den vanndrivende effekten av koffein.

Man kan si det som at det gir deg et kick. Personlig det jeg liker best med drikken er at etter jeg kjører sett i benk på 60 kg, 4x6 så tar det meg 10 sekunder hvile etter hvert sett før jeg føler meg opplagt igjen. Restitusjonen på musklene er så vanvittig kjapp.

Bivirkningene etter doping er jo så og si veldig store og stygge - så det anbefales ikke akkurat å ta doping.

Jeg kjører som regelt kreatin + aminosyrer (BCAA og glutamin) + no-xplode før trening, og ender med og drikke en del vann pga no-xploden, så ca. 4-6 liter vann i løpet av en treningsøkt er ikke unormalt for meg, deretter 80g protein + aminosyrer (BCAA og glutamin) + kreatin umiddelbart etter treningsøkten. Om jeg har lite proteininntak igjennom mat en dag så tar jeg fort 80g protein til senere på dagen.

Grunnen til at No-Xplode blandt annet ikke er lovlig i Norge er grunnet dens høye koffein innhold samt taurin innhold som er over grensen på hva som er lov i Norge. Doping og bivirkninger er ikke bra.

Hvordan nå toppen i trening


En kompis av meg var akkurat slik som deg. Liten og spinkel og klarte aldri å legge på seg. Løsningen for han ble proteinpulver, kreatinpulver og MYE styrketreningen. Jeg har seriøst aldri sett noen som har vokst seg så stor på så kort tid.

Men altså dette krever at du er motivert og faktisk trener mye.

- Proteinpulver
- Kreatinpulver
- Målbevisst styrketrening på studio
- Treningskosthold

Jeg skal love deg at du merker at kroppen begynner å bygge seg opp allerede etter noen uker :-) Til slutt sitter du der som den med mest muskler i hele kameratflokken og du er ikke liten lenger.

Ta gjerne kontakt med folka her inne. De vet hva de driver med og kan sikkert fikse et opplegg for deg dersom du spør pent på forumet. Det ligger også en opplegg der fra før.
Lykke til!

Proteinpulver fungerer i hvert fall veldig fint til trening.

Nyttårsforsett! Tren mer - kjøp proteinpulver.


Nå er det mange som endelig har fått fingeren ut når det kommer til trening og kosthold. Og det kommer til å hjelpe svært mange som tidligere aldri har løftet en vekt i hele sitt liv. Nå er det også dags for å kjøpe seg et proteinpulver.

Her er noen tips til deg som skal ha som nyttårsforsett å trene mer:

1. Motiver deg selv.
2. Skaff deg en treningspartner som også er med på all den moroa du kommer til å ha.
3. Kjøp et proteinpulver for at fremgangen skal være tilstede.

Proteinpulver er et godt tilskudd i en treningshverdag, og du må passe på at du kjøper inn riktig proteinpulver når du først skal kjøpe et. Viktig er det i hvert fall at du ikke kjøper et proteinpulver som har dårlig smak - da vil du bare ende opp med rett og slett å ikke spise noe av det.

Et nyttårsforsett kan jo ikke brytes, men statistikk viser at de aller fleste som har trening som nyttårsforsett er ferdige med treningsprogrammet før sommeren er satt i gang. Men det skal ikke skje med deg, og progresjon er måten å fikse det på.