søndag 30. desember 2012

Min erfaring: Kjøpe proteinpulverpannekakemix eller lage selv?


Proteinpannekaker. Foto: Gymgrossisten
Kjøpe eller lage selv: Proteinpannekaker ?

Proteinpulverpannekakemix er et ord jeg ikke kommer til å bruke så veldig mye, merker jeg. Uansett; jeg har kjøpt en del av disse ferdigvariantene for å skaffe meg proteinrik frokost, lunsj, middag og kveldsmat i en kortere periode nå.

Og før jeg har begynt å kjøpe disse produktene valgte jeg faktisk å lage pannekakene helt fra bunnen av. Forskjellen er ikke stor, men den er absolutt til stede – og her er min erfaring og mine råd rundt proteinpannekaker.

Først: Kjøpe ferdig mix

Det du gjør når du kjøper en ferdig mix er at du kjøper en dunk med noe som likner på proteinpulver, men som har en ganske magisk effekt – nemlig at det lager pannekaker på under 1 minutt. I posten får du en slags dunk med pulver som du mikser sammen med vann – og vips, så har du pannekaker med proteinpulver på under seksti sekunder.

Høres det deilig ut?
 
Det er det også.


Ulempene med dette er selvfølgelig at det ikke er mulig å tynne ut røren med forskjellig bruk av diverse ingredienser da alt man har å operere med er et pulver - og ikke ingrediensene separat (altså hver for seg).

Vil du prøve, så anbefaler jeg dette produktet  (sjekk link): Protein Pancake mix (gymgrossisten).

Så: Lage proteinpannekaker fra bunn

Jeg har tidligere lagt ut en guide på hvordan man skal gjøre dette (med oppskrift og alt klart), så det skal ikke være veldig mye som kreves av deg for å finne det ut. Heller ikke å lage dem. Da jeg var på mitt ivrigste i livet, så lagde jeg faktisk proteinpulverpannekaker nærmest hver eneste dag.

Helt til jeg gikk lei selvfølgelig, og gikk over på kjøpevarianten.

Fordelen med å lage det selv er at du kan regulere smaken akkurat som du ønsker det. Veldig mange tilsetter banan for å få en god smak, mens jeg eksperimenterte litt med sjokolade og andre ingredienser - alt for å perfeksjonere smaksopplevelsen.

Hva er best?

Tja, det er jo opp til deg selv. Men jeg vil egentlig nesten anbefale deg å kjøpe pannekakemixen (den koster ikke akkurat veldig mange kronene) for å i det hele tatt sjekke om det er noe for deg. Så kan du deretter kjøpe inn alle ingrediensene dersom du ønsker å lage det fra bunnen av en gang...

mandag 24. desember 2012

Proteinpannekaker - havregryn i spennende form

Proteinpannekaker.
Slik lager du proteinpannekaker

Det
virker som at havregryn blandet med protein er et fast innslag hos fitnessentusiaster når det kommer til frokost. Noen ganger vil det samme gamle ting bare blir tørt og kjedelig, så hvordan kan du holde frokosten både interessant og proteinrik?

Siden spørsmålet om hva du skal spise kommer opp så ofte på diverse treningsforum (ja, jeg er aktiv på en del av dem) bestemte jeg meg for at jeg ville dele en hemmelig frokostoppskrift som har gitt gode resultater.

Denne "gjør det selv"-pannekakeoppskriften gir deg et utrolig magert proteininntak tidlig på morgenen.


Proteinpannekaker - oppskrift

1/2 kopp cottage cheese (med lav fettprosent - du finner det i butikken)

6 eggehviter

1 pakke havremel

Kanel og vanilje

1 ts sitron ekstrakt

6 pakker kunstig søtningsmiddel

1/2 banan

Bland alt sammen i en blender (eller stavmikser om du vil).

Hell små mengder i en stekepanne og stek på begge sider slik som en helt vanlig pannekake.

Gir ca 350 kalorier, 40 gram protein, 5 gram fett, og ca 40 gram karbohydrater per servering.

Oppskriften gir to porsjoner til en perfekt frokost eller til middag.

Hvorfor skal man lage proteinpannekaker?

Kosthold er virkelig en av de største nøklene til å bygge en god fitnesskropp. Faktisk vil de aller mest seriøse treningsprogrammene i verden rette fokuset sitt på kosthold. Dette er noe som gjelder for både muskelvekst og for deg som skal gå ned i vekt. Nå har vi da primært fokusert på deg som ønsker å drive med litt muskelbygging i denne bloggen, men det er absolutt godt for deg som skal slanke deg å bruke proteinpannekaker også.

Du skal altså lage proteinpannekaker for å få et forsprang på alle andre på treningssenteret. Det gir i hvert fall meg en helt utrolig boost med et godt proteinmåltid som frokost.

Hvis du ikke orker å lage fra bunn - hva gjør du da?

Ferdig proteinpannekakemix

Da kjøper du proteinpannekakemix (ferdig mikset). Jeg har kjøpt det èn gang og prøvd det...fant ut at jeg likte hjemmelaget best, men jeg vil absolutt anbefale det til folk som er litt på farten og ikke har tid til å lage mat fra bunnen av. Dette er i hvert fall hva Gymgrossisten skriver om produktet:

"

Proteinpannekaker på enklest og bedt mulig måte! Protein Pancake Mix fra Nutritech er ekstremt lette å lage. Bland med vann og stek noen minutter, så er de klare:
  • Perfekt for deg som elsker pannekaker men vil ha noen litt sunnere alternativer.
  • Utrolig enkle å lage
  • Veldig gode.
  • Bra konsistens."

    Link til produktet: Protein Pancake Mix

torsdag 20. desember 2012

Fem måter å finne det beste proteinpulveret på

Fem måter: Slik finner du det beste proteinpulveret

Jeg har satt opp noen punkter som skal hjelpe deg til å finne riktig proteinpulver. Det er faktisk ikke så lett som du kanskje skulle tro. Enten kan du gjøre sånn som jeg gjorde første gang; bare velge random pulver fra en dårlig nettbutikk, eller så kan du bestille noe du faktisk vet fungerer slik at du slipper å kaste vekk noen hundrelapper.

1. Mass Gainer VS Proteinpulver

Først må du forstå at ikke alle proteinpulverene er skapt like.

Først er det pulver som er kjent som gainer. En gainer er i utgangspunktet et pulver som inneholder protein, karbohydrater og fett. Selv er alle tre av disse makronæringsstoffer som skal gjøre èn ting for kroppen din; legge på deg.

Det er rett og slett det motsatte av en slankediett.

Noen mennesker som er nye i gamet og skal kjøpe sin første dose proteinpulver kjøper ved en feil gainer. Dette anbefales ikke med mindre du er syltynn da det i realiteten legger på deg mase unødvendig fet som du egentlig ikke trenger.

For å si det sånn; skal du ha sixpack, så bør du holde deg langt unna gainer.

Når du velger et pulver gjør at det er følgende:

- Lavt fettinnhold (1-5 gram er ok)
- Lavt karbohydratinnhold (1-5 gram er ok)
- Høyt proteininnhold (normalt ca 20-30 gram per porsjon)

2. Test på erfaring og tid

En annen faktor når du skal vurdere når plukke et protein pulver er å finne ut hvor lenge det selskapet eller produktet har vært på markedet.

Min generell retningslinje er å bare vurdere produkter som har eksistert i minst tre år og har fått positive tilbakemeldinger.

Normalt er det slik at hvis et produkt varer så lenge det er fordi det er et kvalitetsprodukt som folk fortsetter å kjøpe fordi det virker.

3. Naturlig proteinpulver

Kvaliteten på et proteinpulver er etter min mening viktigere enn den totale mengden av protein du får i deg. Husk at når det kommer til kosttilskudd, så er det nesten alltid slik at kvalitet går foran kvantitet.

Alltid se på etiketten på pakken når du kjøper proteinpulver og sørg for at den ikke inneholder noe mer enn 7-10 ingredienser. Prøv også å finne et pulver med naturlige ingredienser – jo mer kunstig fremstilt det er, desto dårligere resultater vil du mest sannsynlig få ved å bruke det. Et godt tips er å sjekke om du har hørt om (eller i det hele tatt klarer å uttale) ingrediensene før du får bestilt produktet.

Det er en god sjekk.

4. Whey, kasein eller blandingsprodukt?

Det er også stor debatt rundt hvilken type protein det er beste å velge.

For å gjøre dette enkelt, så har jeg sett opp en guide på hva du trenger å vite.

Jeg har brukt alle typer proteinpulver og har funnet ut at det egentlig ikke gjør så veldig stor forskjell på hvilken du bruker når det kommer til resultater. Selvfølgelig er det bare min mening, men jeg har hørt det samme fra de aller fleste av treningskameratene mine.

Det skal også sies at jeg velger et Whey proteinpulver da jeg rett og slett ikke får noe trøbbel med tarmsystemet når jeg bruker det. Avføringsprosessen kan bli en del styggere når jeg bruker Kasein-proteinpulver – det skal jeg gladelig innrømme.

5. Hold deg vekk fra produkter som blir hypet opp

Kosttilskuddsprodusenter er beryktet for å hype opp sine produkter med urealistiske reklamekampanjer som lover utrolig mye mer enn de kan holde.

IKKE kjøp inn det som står på forsiden av et eller annet magasin bare fordi den bedriften har kjøpt seg reklameplass dekket som ”objektiv omtale”. Tenk selv og følg disse tipsene jeg har gitt deg her, så skal du fort se at du får bedre resultater.

Jeg sier ikke deres produkter ikke er bra eller at du ikke vil se resultater med dem, men de er bare ikke verdt prisen de tar.

Trening + proteinpulver = opp i vekt.

Så....hvilket proteinpulver bruker jeg?

Jeg kjøper mitt proteinpulver fra et svært anerkjent selskap (og ikke minst en god nettbutikk – gymgrossisten.no). Emballasjen er enkel, og det er ikke noen overdreven markedsføringstaktikk bak produktet. Produktet består rett og slett av ingredienser av høy kvalitet, og jeg stoler på selskapet. Det er alt som betyr noe.

Her har du mitt proteinpulver: Protelux 360.

Har brukt det i en årrekke (sjekk linken hvor anerkjent det er) og vil si at det rett og slett er det som gir best resultater. I tillegg er det j***** billig,  så du slipper å bruke masse penger på dritt som på ingen måte fungerer. Tro meg - med dette proteinpulveret går du KJAPT opp i vekt.

søndag 16. desember 2012

Forskjellig typer proteinpulver og informasjon om dem

Viktig å velge riktig proteinpulver.
  Hvordan starte når du skal kjøpe proteinpulver?

Når du går inn i en helsekostbutikk eller går gjennom en proteinpulver-nettside er det tusenvis av konkurrerende merker av proteinpulver. Jeg vedder at du lurer på det samme som jeg gjorde tidligere - hva er forskjellen mellom alle disse proteinpulverene og hvilken er den beste for meg?

Først av alt skal du vite at det er forskjellige typer proteinpulver. Veldig mange førstegangskjøpere av kosttilskudd deler det opp i:

- Proteinpulver
- Kreatinpulver
- Andre vitaminer

Og det er jo selvfølgelig rett. Du trenger egentlig bare proteinpulver for å bli stor, men du skal også vite at det er en del andre faktorer som spiller inn når du skal kjøpe inn proteinpulver.

Her tar jeg for meg de forskjellige pulverne og forteller deg om hvilke fordeler du kan få ved de forskjellige:

Whey proteinpulver


La oss begynne med Whey proteinpulver. Det består av tjue prosent melkeprotein - et biprodukt av ost fremstilt fra kumelk. Dette pulveret har massevis av aminosyrer og er lett for kroppen å fordøye.

Mange vil jo oppleve at magen blir dårlig når man begynner å ta opp rent protein, men jeg vil anbefale et Whey proteinpulver dersom du har dette som et problem.

Kasein-proteinpulver

Det neste proteinpulveret som jeg ønsker å snakke om er Kasein-protein - som utgjør om lag åtti prosent melkeprotein. Det har også en utmerket aminosyreprofil, akkurat som whey protein, men det tar lengre tid for kroppen å fordøye det.

Veldig mange såkalte eksperter vil jo mene at det er mye mer effekt å bruke et Kasein-proteinpulver, men det er også mye verre for magen. Så spørs det jo om du er klar for å bli utrolig stor og kanskje ofre litt av helsen, eller om du støtter deg til det noe mildere alternativet.

Selv har jeg prøvd begge alternativer og bruker Whey proteinpulver hver eneste gang på fast basis.

Jeg må advare deg mot en ting ... Jeg er ikke en stor fan av soyaproteiner som er det siste . Det er et kontroversielt tema for mange folk. Det er mange forskere som mener at soyaprodukter kan utføre en medisinsk risiko. Jeg vil foreslå at du velger en annen kilde til protein og holder seg borte fra soyapulver.

Lei av å være en mager og tynn? Har folk ledd av dine tynne armer og ben? Vel, la oss vise dem hva du kan gjøre med muskelbygging og proteinpulver! Du kan absolutt bygge merkbare muskler i løpet av få måneder. Jeg gjorde jo akkurat det!

Bruk en god nettbutikk!

Kjøp inn proteinpulver hos gymgrossisten.no (er det billigste på det norske markedet – har sjekket alt) hvis du er overbevist om at dette kommer til å hjelpe på treningen din. Tro meg – det gjør det.