lørdag 28. september 2013

Dårlig i magen av proteinpulver? Les dette


Dårlig i magen av proteinpulver - løsning!

Det er enkelte som blir dårlig i magen av å benytte seg av proteinpulver. ”Rennemage” og øvrige smerter i mageregionen er dessverre ikke ukjent kost for de som har brukt kosttilskudd i store mengder over lengre perioder.

Hva er grunnen til magesmertene?


Grunnen er ganske enkel; kroppen din er ikke i stand til å ta opp
Foto: Wikimedia
Commons
rent protein og benytte det til gode formål – derfor støter den proteinet fra seg og legger det sammen med kroppens avføring.

Derav magesmertene.

Hvordan kan man løse problemet?


Jeg har hatt stor suksess med å bytte proteinpulver til et pulver med mindre proteinprosent. Det å benytte seg av kosttilskudd kan sammenliknes med å lære å stå på ski – du deltar neppe i VM i Holmenkollen første dagen.

Jo mer kroppen din er vant til bruken av proteinpulver, desto større proteinprosent kan du benytte deg av.

Et typisk nybegynnerpulver er dette:

Gourmet pro til 199,-

(Har et proteininnhold på rundt 75 %)

Hva skal jeg gjøre med det gamle pulveret?


Det er ikke nødvendig å kaste det. Enten kan du dosere mindre enn du gjør nå, eller så kan du blande inn pulveret sammen med for eksempel sjokoladepulver.

onsdag 25. september 2013

Fire ting som motiverer til styrketrening

Det er ofte følelsen av å ”ikke gidde”/”ikke orke” kommer snikende når kompisen foreslår å ta seg en tur ned på treningssenteret for å pumpe litt jern. Styrketrening er for veldig mange mennesker ikke så utrolig gøy eller motiverende i seg selv, noe som gjør at man må få inn andre faktorer for å klare å motivere seg.

Her er mine fire ting som motiverer MEG i hvert fall, og så kan du prøve ut noen av dem:

1. Se gym-videoer på Youtube.

Arnold Schwarzenegger og andre ”bulka” menn legger ofte ut treningsvideoer på nettet i håp om å generere klikk.

Om jeg ser vellykkede folk med gode resultater, så gir det motivasjon. ”Sånn skal jeg bli”, tenker jeg – og pakker treningsbaggen og løper ned på gymmen.

Eksempel:



2. Kjøper nytt treningstøy.


I og med at jeg ofte bruker det samme treningstøyet om og om og om og om igjen, så er det motiverende med noe nytt. Sjekk litt ut på nettet hvilke sportskjeder som kjører kampanjer (G-Sport er ofte ute med noen herlige tilbud her jeg bor) og kjøp deg en ny skjorte eller to.

3. Les om de helsemessige fordelene med trening.

Etter en lang og god artikkel om hvorfor man bør bedrive styrketrening føler jeg meg svært dårlig om jeg ikke får ut fingeren. Det å sitte og lese side opp og side ned på internett er ikke trening i seg selv – selv om man skulle tro det på enkelte ”bedrevitere” på treningssenteret.

4. Kjøp av proteinpulver/kosttilskudd.


Hvis jeg har fått en ny dunk proteinpulver i posten er jeg ikke fremmed for å helle i meg noe og kaste meg på sykkelen. Hvorvidt proteinpulver har en nødvendig byggende effekt for en ung mann som meg (er 23 år i skrivende stund) strides mange (u)lærde om, men at det er ”motivasjon på boks” er jeg ikke i tvil om.

Jeg anbefaler Gymgrossisten til kjøp av proteinpulver.

tirsdag 10. september 2013

Motivasjon til å starte med styrketrening

Motivasjon til å starte med styrketrening

Her er våre tre tips for å få litt motivasjon for å starte med styrketrening. Vi vet at det er mange som sliter der ute og googler seg frem til tips, så vi håper at disse rådene kommer noen til gode.



1. Du blir sterkere.


Det å være sterkere i hverdagen er egentlig ganske deilig. Selv har jeg merket en helt utrolig progresjon på den fysiske biten, noe som har kommet meg godt til gode.

Jeg spiller en del fotball og merker at det å ha den fysiske biten har utrolig mye å si for å prestere godt.

2. Du blir deiligere.


Det å få økt oppmerksomhet fra det motsatte (eller samme) kjønn er hovedfokuset til de aller fleste som skal starte med styrketrening. Spesielt for gutter er det viktig å ha pumpet seg litt opp før de prøver seg på det motsatte kjønn.

Det å kunne nedlegge damer på rekke og rad er en god motivasjon for de fleste heterofile gutter...

3. Du motvirker sykdommer.


Diabetes 2 og andre livsstilssykdommer er vanskelig å få dersom man driver med aktiv trening. Og det er en stygg myte at styrketrening ikke er like bra som kardiotrening - men en optimal løsning er selvfølgelig en god kombinasjon av disse to for å motvirke sykdommer.