lørdag 15. februar 2014

Kosthold: Alt handler ikke om kalorioverskudd

Kosthold - kalorioverskudd er ikke roten til alt godt

Fitness-industrien er full av feilinfo grunnet enkelte folk som tror ALT handler om kalorier, og tror han blir fit av å sitte å spise fem pizzaer istedet for ti. Det er klart at kalorier har noe å si, men MINST like viktig er hormonbalansen din. Sånne som henriko ligger kanskje på underskudd kalorimessig når han kutter fra ti til fem pizzaer daglig, men det hjelper ikke så mye når kroppen hans spyr ut like mye østrogen som en gravid kvinne.

Det er selvsagt en hel haug av hormoner og ting å gjøre for å optimalisere de, og det første jeg vil nevne er å bytte ut all cardio-treningen med styrketrening av typen metabolic resistance training (google it). På den måten forbrenner du kalorier, men får allikevel fordelene ved styrketrening: økte verdier av hormonene testosteron og GH.

Disse to hormonene (som i stor grad henger sammen) er minst like viktig for vektreduksjon som muskeløkning. En annen ting du kan gjøre for å øke testosteron er å kutte enda mer karbohydrater og heller spise mer fett. Alle typer fett utenom transfett gir deg denne fordelen (også mettet fett som i egg, meieriprodukter osv.) Legg også fra deg tanken at du må spise regelmessig, det er bare bullshit. Det krever kanskje litt tilvenning, men les deg opp på periodisk faste, som kan gi deg opp til TO TUSEN prosent økning i GH.

Leptin og trening

I tillegg er det i stor grad hormonet leptin som kontrollerer vektnedgangen din. Jo lengre du har gått på få kalorier, jo mer dropper leptin-nivåene dine (det er derfor du går ned masse i starten, før det stagnerer). Når dette skjer senkes også thyroid-hormonene T3 og T4, og du har da en mye tregere metabolisme. Trikset for å deale med dette når du ligger på underskudd er såkalte cheat-days. Når du har gått noen uker på få kalorier, så ta en dag i uken der du spiser masse kalorier på en gang, fra masse karbohydrater. Du gir da leptin (og da også T3 og T4) et solid bump, og får i tillegg spist hva du vil en dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar